Blog

Open vragen in enquête = neutrale input

In een open vraag zit geen enkele suggestie. De respondent moet zelf een antwoord te formuleren. Daarom zijn open vragen veel neutraler dan gesloten vragen. Bekijk de voorbeelden.

Minder dan 1% van bezoekers komt om nieuws te lezen

Uit de analyse van 65.000 enquêtes blijkt dat minder dan 1% van je bezoekers komt om het nieuws van je bedrijf of organisatie te lezen. Besluit: schrijf minder nieuws en zet op je homepage andere zaken.

Wat is het verschil tussen open en gesloten vragen?

Bij een open vraag moet de respondent zelf een antwoord invullen. Bij een gesloten vraag moet hij kiezen tussen vooraf bepaalde mogelijkheden. Gelukkig is er ook een mengvorm.

Manuele verwerking van open vragen: een meerwaarde?

Tag clouds geven snel een idee van wat je bezoekers invullen. Maar een manuele verwerking van open vragen is echt wel noodzakelijk om tot diepere inzichten te komen.
Lees waarom dat zo is en bekijk enkele voorbeelden.

Hoeveel antwoorden heb ik nodig op een enquête voor statistische zekerheid?

Minder dan 100 antwoorden is onbetrouwbaar. Vanaf 250 antwoorden op een enquête zit je veilig. Vanaf 500 is er statistische zekerheid.

Ik kan niet wachten tot ik 500 antwoorden heb. Ik wil alle rapporten nu!

De wekelijkse rapporten bevatten alle essentiële info. Als je echt sneller de volledige rapportering wil, kan dat. Vraag het ons gewoon.

Enquête verschijnt niet. Wat nu?

Als je enquête niet verschijnt, contacteer ons. De kans is groot dat we ze wel aan de praat krijgen. Dat lukt ons op 99,9% van de websites.

Code invoegen in website: alles wat je moet weten

Om de enquête te laten verschijnen moet je 1 regel code toevoegen aan je website. Dat is heel eenvoudig.
Lees de instructies en veelgestelde vragen.

 
Onze klanten

Elke dag verbeteren kleine en grote ondernemingen, overheden en non-profit organisaties hun dienstverlening dankzij de feedback die ze via onze enquêtes verzamelen.

Start nu met het beter maken van je website op basis van input van je bezoekers